Background audio bug

For bug reports only - non-bug related questions will be moved to appropriate forum.

Moderators: Corey W, Rim

Post Reply
Moderndayblue
Expert
Posts: 25
Joined: Sun Apr 07, 2019 11:06 am

Background audio bug

Post by Moderndayblue » Wed Sep 25, 2019 7:04 am

Though Auria Pro is set to background audio on
when placed into the background it regularly disconnects audio playback.
This has been happening from iOS 12.3.1 through to iOS 13.1

iPad Pro 1st gen 256Gb iOS 13
Behringer Xenyx 802 usb class compliant


Edited.
Last edited by Moderndayblue on Wed Sep 25, 2019 2:46 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Rodolfo
Expert
Posts: 234
Joined: Sun Dec 03, 2017 5:32 pm
Location: Buenos Aires

Re: Back around audio bug

Post by Rodolfo » Wed Sep 25, 2019 9:23 am

Yes, I can confirm the issue, it happens regularly while using the app with headphones or the iPad alone.
As a “workaround” to get the audio signal back just unplug and then plug again your headphones (or viceversa) and the audio signal is restored. Not an ideal solution but it’s the only way I found to restore the audio.
With an audio interface the “workaround” not always work and it requires disconnecting the CCK and connecting it again. This is a really annoying bug.

Corey W
Expert
Posts: 483
Joined: Tue Sep 23, 2014 10:58 am

Re: Back around audio bug

Post by Corey W » Wed Sep 25, 2019 9:33 am

Thanks guys. I'll pass this along and make sure it goes to the tope of the list.

Moderndayblue
Expert
Posts: 25
Joined: Sun Apr 07, 2019 11:06 am

Re: Back around audio bug

Post by Moderndayblue » Wed Sep 25, 2019 2:45 pm

Thank you

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests